Terapia Bowen

Terapia Bowen

Informatii

 • Terapia sau Tehnica Originala Bowen ( i se mai spune Bowtech sau Bowenwork) este o terapie minunata care poate produce schimbari acolo unde alte metode sau tehnici nu dau rezultate.
 • Terapia (Tehnica) Bowen poate fi aplicata pentru orice dezechilibru existent in organism, indiferent ca e fizic, psihologic, emotional sau chimic.
 • Terapia Bowen reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afectiunea.
Terapia Bowen
 • Terapia Bowen decontracta fascia si elimina orice restrictie din corp, permitand o mai mare libertate de miscare.
 • Terapia Bowen se adreseaza corpului ca un intreg mai mult decat simptomelor singulare prezente, prin restabilirea echilibrului prin intermediul sistemului nervos autonom (SNA). SNA controlează peste 80% din funcțiile corpului și este foarte susceptibil la factorii de stres externi. Majoritatea oamenilor trăiesc astăzi într-o stare continua de stres ridicat și suprastimulare simpatică a SNA (mod luptă, zbor sau înghețare). Vindecarea poate apărea numai după ce SNA trece de la dominanța simpatică la cea parasimpatică (modul de odihnă, relaxare și reparare). Terapia Bowen permite această schimbare. În timpul unei ședințe, clientul cade adesea într-o relaxare profundă sau adoarme. Ambele modificări sunt indicii ale unei eliberări profunde de stres și ale unei schimbări către influența parasimpatică.
 • De asemenea mișcările și procedurile Bowtech pot reseta organismul să se vindece singur si prin activarea meridianelor corpului.
 • Miscarile Bowen sunt efectuate pe puncte structurale cheie, pe care creierul le foloseste ca puncte naturale de referinta, pentru a determina postura (multe din aceste puncte se raporteaza la structurile semnificative embrionare si de dezvoltare), aceste miscari realizate in puncte extrem de precise au un efect urias asupra felului in care corpul se sustine pe sine.
 • In timpul unei sedinte Bowen, organismului i se permite sa se reorienteze catre memoria unei stari anterioare de sanatate, sau catre tiparul original rezolvandu-se orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie.
 • Miscarile Bowen sunt modele vibrationale care corespund in parte unor anumite zone a corpului. Astfel corpul isi modifica frecventa de vibratie, pentru a atinge acele modele vibrationale ideale si astfel se ajunge prin sine insusi la o stare de armonie. Intre anumite seturi de miscari se fac pauze, care sunt foarte importante, pentru a da timp corpului sa beneficieze de fiecare dintre ele.
 • Tratamentul Bowen intareste increderea si gandirea pozitiva, care, la randul lor, au un efect benefic asupra starii de sanatate a corpului fizic.
 • Terapia Bowen, raspunde tuturor afectiunilor prin resetarea si echilibrarea corpului, cu ajutorul unor miscari delicate, aplicate tesuturilor moi, stimuland fluxul de energie, activand resursele proprii ale corpului, pentru ca acesta sa se poata vindeca singur.

Sunt 3 avantaje majore ale terapiei Bowen, comparativ cu toate celelalte terapii :

Prin Miscarile Bowen :

Terapia Bowen

Cum functioneaza?

   Există multe teorii despre mecanismele fiziologice prin care Terapia Bowen aduce rezultatele pentru care este faimoasă. Pe lângă reechilibrarea SNA, descrisă mai sus, mișcările și procedurile Bowtech pot reseta organismul să se vindece singur prin activarea printre altele, prin intermediul sistemelor nervos și endocrin, a următoarelor mecanisme:

Tehnica bowen

- video demonstrativ -